Stap voor stap meer groente

Tip 1: Houd vol!

Probeer steeds weer een andere groente en blijf dat aan je kind geven. Houd vol! Probeer uit! Kinderen hebben tijd nodig om te wennen aan de smaak van groenten.

Tip 2: Kleuren

Kinderen vinden verschillende kleuren leuk. Geef daarom rode, gele en groene groenten. Maak een vrolijk gezichtje met schijfjes tomaat, komkommer of radijs op een bord.

Tip 3: Groente kan altijd!

Groente eten kan natuurlijk bij de warme maaltijd, maar kan ook tijdens de lunch en tussendoor. Geef je kind op verschillende momenten van de dag een klein beetje, zo haalt hij makkelijk de aanbevolen hoeveelheid groente.

Tip 4: Knapperig: Extra lekker

Kinderen vinden knapperige groente vaak lekker. Geef bijvoorbeeld een worteltje, een stukje paprika of een radijsje. Of misschien valt frisse tomaat of komkommer op brood goed in de smaak!

Tip 5: Eetlust

Geef in de middag geen koekjes of snoep, dan heeft je kind in de avond meer eetlust.

Tip 6: Zelf geteeld

Heb je een balkon of tuintje? Laat je kinderen dan zelf groente telen. Op die manier raken ze meer betrokken bij wat ze eten. Niets zo lekker als een zelfgekweekte tomaat!

Tip 7: Hoeveel groente?

Je kan de aanbevolen hoeveelheid groente voor jouw kind berekenen via de website van het Voedingscentrum.

Tip 8: Gezonde traktaties

Maak van groente een gezonde traktatie voor een verjaardag. Het is leuk, gemakkelijk en gezond. Laat je inspireren door onze 10 video’s en maak de traktaties ook zelf!

Groente mee naar school? Maak een groente-traktatie!

Groente is goed voor je kind, maar waarom?