Je baby laten wennen aan groente

Groentehapjes in 10 stapjes

Om de smaakontwikkeling goed te laten verlopen, is het belangrijk dat je baby minimaal 10 keer een groente(smaak) proeft. Zo leert hij stap voor stap de groente te herkennen en lekker te vinden. Je kunt het beste starten met zachte, zoete groenten zoals pompoen, wortel en bloemkool. Per 1 à 2 weken kun je dan een nieuwe groente toevoegen en ze gaan afwisselen.

Baby’s moeten leren eten van een lepel. Dit kan wat lastig zijn in het begin, omdat dit anders is dan drinken. Als je baby het eten uitspuugt, betekent dit dus niet gelijk dat hij de smaak niet lekker vindt. Houd vertrouwen en heb een beetje geduld. Onze tools maken het gemakkelijker en leuker voor je.

Tools – een steuntje in de rug

Stappenkaart: houd bij hoeveel groentehapjes al zijn gegeten

Plak de stappenkaart op je ijskast en zet na elk groentehapje een vinkje. Start bovenaan, voeg langzaam aan steeds een groente toe en ga ze afwisselen. Ga ook na 10 keer proeven door met groente voeden. Veel plezier!

IJsblokjeshouder: verse groente, simpel en snel bereid

Maak het jezelf gemakkelijk om elke dag verse groente te kunnen geven. Kook een grotere hoeveelheid verse groente, pureer het, laat het afkoelen en vries het in een ijsblokjeshouder in. Zo kan je elke dag heel simpel kleine porties verse groente pakken en opwarmen. Succes!

Instagram-actie: Deel je baby's eerste groentehapje op Instagram!

We kennen ze allemaal… De grappige foto’s van baby’s die voor het eerst vaste voeding eten. Het wordt een kliederboel en hun gezichtjes laten duidelijk zien dat ze heel erg moeten wennen aan de nieuwe smaken.

Deel je leukste foto van dat moment op Instagram met #mijneerstegroentehapjes en tag @groentehapjes. Maak de foto nu nog leuker met onze gratis te downloaden milestone card!

Download milestone card

Je kind laten opgroeien met groente

Groente mee naar school? Maak een Groente-traktatie!

Groente is goed voor je kind, maar waarom?